دکتر ستار جعفری در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره علت رفلاکس معده اظهار کرد: رفلاکس برگشت محتویات معده به مری است که در حالت عادی در افراد وجود ندارد همچنین طول مری 35 تا 45 سانتیمتر است که البته این مسئله بستگی به جثه بیمار هم دارد.
وی با بیان اینکه مری در انتهای محل اتصال به معده قرار دارد و در هنگام ورود غذا بسته میشود و از ورود غذا، اسید معده و صفرا به مری جلوگیری میکند، عنوان کرد: مواردی همچون پرخوری، صحبت کردن و آب خوردن در هنگام غذا، استفاده از نوشیدنیهای گازدار در هنگام غذا خوردن، مصرف سرخ کردنیها و استفاده از غذاهای تند، ترش و چرب سبب باز شدن دریچه مری و در نهایت رفلاکس معده میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از رفلاکس معده بهتر است افراد بعد از میل غذا بلافاصله نخوابند و خوابیدن را به 2 تا 3 ساعت بعد موکول کنند همچنین از بلند کردن اجسام سنگین، ورزشهایی که به ناحیه شکم فشار میآورند، مصرف عرق نعنا و کاکائو به مقدار زیاد، نوشیدن قهوه و چای غلیظ پرهیز کنند.
جعفری با بیان اینکه اگر فردی هر روز ترش میکند ممکن است دچار رفلاکس معده باشد، گفت: در حالت عادی اگر فردی هر یک یا دو هفته یکبار ترش کند این مشکل جدی نیست اما اگر این ترش کردن هر روز و به طور مداوم صورت گیرد حتما فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
وی تاکید کرد: مصرف ترشیجات، آبغوره و آبلیمو افراد را مستعد ابتلا به رفلاکس معده میکند چراکه این مواد به خصوص ترشیجات حاوی مقداری نمک هستند و در افرادی هم که رفلاکس معده دارند سبب تشدید این بیماری میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: رفلاکس معده در افرادی که از مکملهای ویتامین C و قرص آهن استفاده میکنند و پس از آن بلافاصله میخوابند نیز به وجود میآید بنابراین ضرورت دارد که افراد سبک صحیح زندگی را رعایت کنند و بلافصله بعد از نوشیدن یا خوردن غذاها نخوابند همچنین توصیه میشود برای پیشگیری از این مشکل هنگام خواب افراد به پهلوی راست دراز بکشند.
نظر شما